duminică, 21 februarie 2010

Aveți suficient timp pentru o reptilă?

Timpul necesar

Poate vă închipuiți că reptilele sunt creaturi puțin active care nu au nevoie de cine știe ce atenție și întreținere, dar acest lucru este cum nu se poate mai neadevărat. Indiferent dacă alegeți să intrați în posesia unui șarpe, a unei șopârle sau a unei broscuțe, trebuie să luați în considerare câteva aspecte. Reptilele și amfibienii au nevoie de un mediul de viață adecvat și un regim alimentar corespunzător. De asemenea, aceste creaturi au nevoie de timpul dvs.; deși reptilele nu trebuie să fie scoase la plimbare de câteva ori pe zi, ele, totuși, au nevoie de o îngrijire adecvată și acest lucru solicită timp.

Amfibienii, cum ar fi broaștele și salamandrele, necesită mult timp pentru întreținere. Astfel, este necesar să le acordați zilnic atenție pentru a le menține mediul de viață curat și cu un nivel de umiditate adecvat, precum și pentru a vă asigura că au întotdeauna hrană la dispoziție. Amfibienii sunt foarte sensibili la efectele mediului lor de viață. Altfel spus, mediul lor de viață poate avea un impact nimicitor în cazul în care acesta nu este corespunzător. Terariul, inclusiv apa, trebuie să fie menținut foarte curat pentru a preveni îmbolnăvirile și pentru a-l ajuta pe animăluțul dvs. de companie să crească în condiții prielnice.

Broaștele țestoase terestre și acvatice, de asemenea, au nevoie de mult timp. Multe dintre speciile de broaște țestoase au nevoie de hrană proaspătă în fiecare zi. Chiar dacă broaștele țestoase pot supraviețui fără să necesite o îngrijire zilnică, spațiile în care sunt crescute trebuie să fie menținute curate, iar hrana și apa proaspătă trebuie să le fie puse la dispoziție.

Multe dintre șopârlele adulte au nevoie de îngrijire, de mai multe ori pe săptămână. Hrănirea și curățarea mediului de viață nu reprezintă, de obicei, o necesitate zilnică, dar sunt adesea necesare la fiecare câteva zile. Fiecare specie este diferită și necesarul de timp pe care va trebui să i-l alocați variază. Iguanelor verzi trebuie să le oferiți hrană proaspătă cel puțin o dată la două zile, dacă nu chiar în fiecare zi. Șopârlele gecko leopard sunt, de regulă, hrănite la fiecare 2-3 zile. Documentați-vă cu privire la timpul pe care va trebui să-l alocați reptilei dvs. înainte de a o aduce acasă.

Dintre toate reptilele, șerpii, de obicei, au nevoie de cea mai puțină îngrijire. Majoritatea sunt hrăniți de 1-2 ori pe săptămână, iar igienizarea mediului de viață nu reprezintă o sarcină zilnică. Chiar dacă șerpii nu au nevoie de la fel de multă îngrijire ca amfibienii, aceștia, totuși, au nevoie de o hrănire și o întreținere corespunzătoare.

Includerea unui animăluț de companie într-o familie nu ar trebui să se facă din impuls. Acest lucru este cu atât mai valabil când vine vorba de reptile. Rețineți, înainte de achiziționarea unei reptile sau a unui amfibian, asigurați-vă că dispuneți de echipamentul, locuința și nu în ultimul rând, de timpul necesar. Aceste creaturi sunt complet dependente de dvs. pentru a supraviețui. Asigurarea bunăstării lor este responsabilitatea dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu